Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan
Pepparkaksmums. Efter att ha bakat de helt magiska saffransmumsen häromdagen har jag inte kunnat låta bli att tänka på hur det skulle bli att göra dem som pepparkaksmums
Jag bakar de här rutorna – precis som mina vanliga kärleksmums och mina vita kärleksmums – i en fyrkantig form på kanske 15 gånger 20 centimeter istället för i en långpanna, vilket ger lite högre och saftigare kakor
Hej på er. Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Dela filén först på längden och sedan längderna i ca 4 delar beroende på hur lång den är. Peppra varje bit med five pepperskryddan och lägg dem i ugnsform