sås

sås

  • 12 Recept
Grillad kyckling + matvete & PEBRE

Grillad kyckling + matvete & PEBRE

Man kan mixa knappt hälften av satsen och blanda ihop så blir det lite mer såsig konsistens. Det börjar ju bli säsong för att grilla, tillbehören och ta med sig till stranden eller vart man nu håller hus
Sambal oelek

Sambal oelek

Jag har inte särskilt många plantor chili men de jag har har dignat av frukter. I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambal oelek istället
Sweet chilisås hemmagjord

Sweet chilisås hemmagjord

Den bästa sweet chilisåsen gör man själv. Såsen känns ganska rinnig och tunn när den är varm, men så fort den svalnat så kommer den att bli sådär härligt sticky som en sweet chili ska vara
Hemgjord sweet chilisås - enkelt och mycket gott!

Hemgjord sweet chilisås - enkelt och mycket gott!

Såsen skiktar sig också med chilin överst, men det är ju bara att skaka om innan man häller. Hellre det än att den är en köpesås som hålls homogen med hjälp av olika onödiga tillsatser
Hemgjord sweet chili sås

Hemgjord sweet chili sås

Hur som så kommer här ett toppenrecept på min nya supersås. Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen
Hemgjord chilisås

Hemgjord chilisås

Vi skördade redan några som gröna när vi gjorde gröna plättar med mangold och chili förut, men nu har de flesta blivit mogna och röda och vi kände att det var läge att ta tillvara på chilin på något sätt, så vi bestämde oss för att testa att göra egen chilisås
Förvara ramslök och tips på recept

Förvara ramslök och tips på recept

Som sagt så hade vi ju en finfin söndagsutflykt i helgen och vi kom hem med en stor påse av skogens gröna guld, den vitlöksdoftande ramslöken
Chimichurri

Chimichurri

En sydamerikansk sås (eller marinad) med hetta. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer till en härlig smakfull sås
Dragonsås

Dragonsås

Värm upp crème fraiche och buljongtärning i en kastrull, Oavsett om det står att crème fraiche är kokbar så låt den inte koka upp, sjuda lite går bra