Man kan mixa knappt hälften av satsen och blanda ihop så blir det lite mer såsig konsistens. Det börjar ju bli säsong för att grilla, tillbehören och ta med sig till stranden eller vart man nu håller hus
Jag har inte särskilt många plantor chili men de jag har har dignat av frukter. I vanliga fall brukar jag torka men jag har redan en färgglad chilifläta som jag köpte med mig från Barcelona, så jag bestämde mig för att göra en egen sambal oelek istället
Den bästa sweet chilisåsen gör man själv. Såsen känns ganska rinnig och tunn när den är varm, men så fort den svalnat så kommer den att bli sådär härligt sticky som en sweet chili ska vara
Såsen skiktar sig också med chilin överst, men det är ju bara att skaka om innan man häller. Hellre det än att den är en köpesås som hålls homogen med hjälp av olika onödiga tillsatser
Hur som så kommer här ett toppenrecept på min nya supersås. Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen
Vi skördade redan några som gröna när vi gjorde gröna plättar med mangold och chili förut, men nu har de flesta blivit mogna och röda och vi kände att det var läge att ta tillvara på chilin på något sätt, så vi bestämde oss för att testa att göra egen chilisås