100 g smör 1,25 dl strösocker 1 st ägg ca 1 krm (ca 10 droppar) bittermandelarom eller ca 10 st bittermandlar 2 tsk hjorthornssalt 2 dl gräddfil eller 2 dl filmjölk 5 dl (300 g) vetemjöl
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Så härligt chokladiga och underbart goda cuppisar. Kola och choklad går aldrig fel. Själva muffinsarna är superenkla att göra, och goda som de är - så du behöver inte göra marängsmörkrämen om du inte vill
Ännu en grådisig dag men idag är det fredag så då struntar vi i vädret, eller hur. Fredag innebär kort dag för mig och Ida, redan vid ett hämtade jag henne från förskolan
Ida och jag är hemma i dag också trots att hon mår mycket bättre och sov hela natten utan problem. Men hon var verkligen illa däran när vi kom till läkaren igår, han såg på en gång att hon hade svårt att andas
Jaså, en bild på en vanlig muffins tänker du kanske. Men icke. Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort med dubbelchokladmuffinsen med mockaglasyr)
Den här kakan är en kaka som funnits med sedan jag började baka som liten hemma med mamma. Min lillebror Jonas var en riktig hejare på att få den perfekta fruktkakan bakad
Igår kväll bakade jag med vinbär och skulle bland annat göra en marängbakelse. Jag råkade ta en lite för liten form så kakan och marängen blev väldigt hög