arabisk

arabisk

  • 14 Recept
Molokhia på Libanesiskt vis

Molokhia på Libanesiskt vis

Detta är ett recept på min mammas underbara molokhia. Det är en mustig kycklinggryta gjord på gröna blad som heter just molokhia, de används flitigt i soppor och grytor i Mellanöstern
Bamye- Irakisk okragryta

Bamye- Irakisk okragryta

Bamye- Irakisk okragryta. Bamye är en mustig köttgryta med okra i tomatsås. En populär rätt från mellanöstern där varje land har sitt eget sätt att laga den på
Kött shawarma- Kebab

Kött shawarma- Kebab

Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Det är så gott att det nästan är för gott. Det finns en precis likadan variant med kyckling, recept hittar du HÄR
Fasolja- Vegetarisk böngryta

Fasolja- Vegetarisk böngryta

Fasolja/fasolia är en böngryta som serveras i många delar av världen och tillagas på olika vis. Den görs i Balkanländerna, Mellanöstern, Grekland och även Italien har en version
Libanesisk sallad med linser

Libanesisk sallad med linser

En nyttig libanesisk sallad med fantastiska smaker. Gröna linser som får marineras i en syrlig vitlöksmarinad tillsammans med mynta och persilja
Aloo gobi- Vegansk gryta

Aloo gobi- Vegansk gryta

Aloo gobi som betyder “potatis blomkål” är namnet på en av de mest populära rätterna i Indien. Denna fantastiska gryta kan tillagas på många olika vis och är lika ljuvlig att serves med ris eller chapatibröd
Afghansk sallad

Afghansk sallad

Klassisk afghansk sallad som går att variera efter smak. Basen är gurka, gärna små gurkor, tomat, citron och mynta
Ash reshte- Persisk nudelsoppa

Ash reshte- Persisk nudelsoppa

Ash reshte är en persisk nudelsoppa full med nyttigheter och smaker. Det är många olika ingredienser i soppan, en blandning av färska örter, bönor, linser, lök och vitlök
Libanesisk kebbe

Libanesisk kebbe

Äntligen har jag min mammas fantastiska kebberecept på min blogg. Jag passar alltid på att ta bilder till när hon lagar avancerade rätter som jag inte behärskar lika bra som henne
Fasolia- Böngryta

Fasolia- Böngryta

Fasolia är en gryta med vita bönor och kött. Den tillagas på många olika vis beroende på vilket land och recept man följer