Vilt

Vilt

  • 3 Recept
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Biffar500 g viltfärs (från vildsvin) 1 ägg 0,5 dl majsmjöl 1 dl vispgrädde 1 msk lökpulver 1 tsk vitpeppar 1 tsk salt smör (att steka i). 1Sås2 schalottenlök, finhackade 2 klyfta vitlök, finhackad 1 äpple, finhackat 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad) 2 dl grädde 2 dl mjölk 2 msk oxfond (eller viltfond) 2 krm salt 2 tsk grönpeppar, mortlad 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)
Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

1 rådjurssadel. 1smör, till stekning. 11 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar. 11 morot, skalad och skuren i grova bitar