En italiensk måltid måste avslutas med en bit "tirra". Tira mi sù betyder typ ’dra mig upp’, eller ’pigga upp mig’, eftersom rätten innehåller de uppiggande ingredienserna kaffe och kakao, vilket kan behövas efter timmar av mat, mat, mat och mera mat
En av de mest kända italienska desserterna är Tiramisun. Man är oense om fran vilken region i Italien Tiramisun härstammar, men en teori är att det var en toskansk hertigs favoritdessert
Jag har en förkärlek till dessert serverad i glas. Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. 4 portioner. 2 dl vispgrädde 1 dl strösocker 2 äggulor 250 g mascarponeost 8 savoiardikex 1,5 dl kallt kaffe 2 msk konjak, amaretto eller marsalavin kakao till servering Vispa
Jag älskar att göra helgfrukostar till något extra. På vardagarna ser den alltid likadan ut (en eller två mackor + en kopp kaffe) och det är så jag vill ha det, men på helgerna får det gärna vara något mer
Jag gör en sats dadel bollar eller nyttiga havrebollar som jag lagt upp recept på tidigare och har under veckan i kylskåpet en burk och när jag blir sugen på en fika så tar jag 2 av dessa
Tillaga en fluffig succédessert rik på både protein, fiber & nyttiga fettsyror. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Helgen har passerat utan värst mycket matlagning för min del. En rosslig hals och ett dunkande huvud gjorde att jag inte hade vidare mycket energi att stå i köket