Bryn köttfärsen under omrörning i lite smör i en stor stekpanna. 400 g köttfärs. 1400 g köttfärs 4 potatisar 2 morötter 1 purjolök 1 stort äpple smör 1½ tsk salt 1½ kryddmått svartpeppar ca 3 dl köttbuljong (tärning) 1 msk Thai sötsur sås 2 msk chilisås (persilja)Skala potatis och morötter och skär dom i tunna skivor
Det ska vara rätt rejält med kryddor, för annars riskerar köttfärslimpan att bli lite smaklös. Servera tillsammans med köttfärslimpan och tomatsalladen
Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker