grytor

grytor

  • 8 Recept
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Gulashgryta möter Biff Stroganoff

Gulashgryta möter Biff Stroganoff

När jag började i branschen var cross-cooking stort. Det vill säga att man blandade ingredienser och influenser från olika kök till nya rätter
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Strimla filén, skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått. Fräs upp filén i smör och lägg den sen på en tallrik
Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Problemet för mig är att jag sällan har tid att göra just köttgrytor eftersom köttet ska koka såpass lång tid om det ska bli bra
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna