Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. (spara ca 1 dl till utbakningen). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. (spara ca 1 dl till utbakningen)
Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den något. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Lägg bullarna i en papprad långpanna (cirka 30 x 40 cm) och låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter
På bakplåtspapper på ugnsplåt rulla en matsked med smet i ‘bollar’ och fördela på plåten. Smörj eller klä en springform med smör eller bakplåtspapper och häll i kakblandningen
Bakat Leilas fröknäcke med flingsalt, jättegott blev det. Tidigare recept på knäcke jag bakat har innehållit så mycket olja tycker jag, detta helt utan olja
1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och platta till önskad storlek pensla sedan med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. 2 tsk bakpulver