Rådjur

Rådjur

  • 4 Recept
Rådjur

Rådjur

Andra dagen denna vecka som det bjuds på rådjurskött här hemma. Viltgryta1 kg grytbitar av rådjur2 buljongtärningar (jag använde kalv)I gul lök5 morötter2 dl grädde4 dl vattensalt, peppar, timjanStek grytbitarna och häll på en del av vattnet. )Kram // A 1 kg grytbitar av rådjur

Slottsgryta

rådjur eller hjort. Bryn köttet i smör, inte för mycket åt gången. Lägg över köttet i en gryta allt eftersom det blir klart

Viltstek i gryta

Till rådjur. När termometern visar 70ºC är köttet lätt rosa (lämpligt för rådjur), vid 75ºC är det genomstekt. rådjur (1 1/4-1½ kg med ben)
Rådjursgryta med sambal oelek

Rådjursgryta med sambal oelek

500 g grytbitar av rådjur. Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet