Marinera kycklingen i marinaden i plastpåse minst en timme. Häll marinaden i stekpannan och stek på någon minut, tillsätt grädden, låt såsen tjockna lite, salta och peppra, tillsätt lite cayennpeppar och häll sedan över kycklingen
Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät. Baka i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt
Häll över äggblandningen i formen och sätt in i ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter. Gratänger av olika slag är en återkommande vardagsfavorit hos mig
25 minuter. Jag tröttnar aldrig på gratänger. Speciellt inte om de innehåller kyckling. Sprang på en (för mig) ny goding på Kokaihop som jag lagade till middag häromkvällen
Gratinera i 225 grader ca 30 min. Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
Gratinera i 20-25 min. Det här är en riktig festrätt men den funkar givetvis lika bra till vardags. Ibland när man köper fryst kycklingfilé ligger det 3 stora filéer istället för 4
Riv lite ost ovanpå och sätt in i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten smält. I tisdags gjorde jag denna mumsiga gratäng på det som fanns hemma hos päronen
Grädda i ca 20 min eller tills de fått lite färg. God vardagsmat fixat på ett kick. För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt
Dela baconen i mindre bitar och vänd ner i pannan. Vitlöksdoftande kyckling -och bacongryta2-3 personerIngredienser1 kycklingfilé1 tsk olivolja1 paket bacon1-2 vitlöksklyftor2 dl creme fraiche2 msk chilisåsSalt och svartpepparInstruktionerDela kycklingfilén i mindre bitar och stek i en stekpanna med lite olivolja tills de är genomstekta. Låt det stekas i ca 2min på medelvärme. Häll över i pannan och låt puttra i ca 5min
Skär de färdigstekta kycklingfileérna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform. Stek kycklingfileér i smör i stekpanna, salta och peppra och efterstek färdigt i ugnen, 200 grader ca 20 minuter. Häll såsen över kycklingen och gratinera i 225 grader ugn ca 20 minuter. Jag hackade 1 gul lök och skivade 250 g champinjoner som jag stekte i en stor stekpanna innan jag blandade i den rivna blomkålen och stekte i ca 10 minuter till