FISK

FISK

  • 16 Recept
Fiskkakor med dippsås

Fiskkakor med dippsås

Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida
Laxrullar med pepparrot

Laxrullar med pepparrot

Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet. Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna
Fantastisk räkpaj

Fantastisk räkpaj

Kör i hop degen i matberedaren. Tryck ut i pajformen. Grädda 15min i 175 grader. Häll sedan i räkorna i pajskalet

Skagenröra röra med räkor

Tina och skala sedan räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först
Torskrygg:

Torskrygg:

Tag ut efter halva tiden och ös fisken med smöret. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Värm såsen och skeda den över fisken vid servering
Fisksoppa

Fisksoppa

Lägg i fiskkuberna och sjud i cirka fem minuter, red ev. 2 fiskbuljongtärningar samt vatten beroende på konsistens
Pias godaste laxsoppa

Pias godaste laxsoppa

Häll i 3-4 dl vin och 1 liter fiskbuljong (gärna förstärkt med en nypa lantbuljong). 1 liter fiskbuljong
Laxfilé i ugn

Laxfilé i ugn

Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Lägg över fisken i en ugnsfast form smord med smör