Kött

Kött

  • 19 Recept
Mexikansk färsgratäng

Mexikansk färsgratäng

500 g köttfärs. Koka riset i buljong ca 20 minuter. Rör om i det. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Bryn köttfärsen i oljan, i en kastrull. Häll sedan i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan och fräs dem tillsammans med köttfärsen en liten stund
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Varva köttfärssås, ost och zucchini. Här kommer ett gammalt favoritrecept som passar perfekt nu när det börjar bli mörka och kyliga höstkvällar
Gryta med sursöt sås

Gryta med sursöt sås

Vänd sedan ner det stimlade köttet och fräs tills det får vacker färg. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills köttet är genomstekt
Chiligryta

Chiligryta

Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i grytan
Traditionell chili

Traditionell chili

Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart. 12 köttbuljongtärningar. 1400 g kokta kidneybönor1 Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten
Höstgryta

Höstgryta

Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite. koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Låt köttet vila i 10 minuter. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter
Exotisk fläskfilé

Exotisk fläskfilé

Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant
Långlagad nötbog, med många smaker

Långlagad nötbog, med många smaker

Upplägget var ända från första början att resultatet skulle bli en klassisk kött-sås-potatis-middag. Jag ville med andra ord långlaga köttet med ingredienser som kunde garantera en riktigt bra såsbas