1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar
4 hela filéer matjessill, av fin kvalitet på burk 4 skivor rågbröd, långa ej för tjocka 100 g vällagrad ost, ex västerbottensost 1 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 dl färsk pepparrot, nyriven 1 äpple, i tunna skivor 1 rödlök, i tunna ringar 4 potatisar, kokta 1 kruka dill 100 g smör, att bryna
För en gångs skull använder jag bara vitt bröd, det är godast och blir porösast tycker jag. Understa lagret tar jag landgångsbröd så att den ska hålla ihop bra
En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich. Att garnera smörgåstårtor. Vill också tacka för alla gratulationer, fina mail, sms, blommor och presenter