14 skivor
formbröd smör och neutral rapsolja att steka i 2 ägg 2 msk + 3 msk riven vitkål 2 msk riven morot 2 salladslökar salt och nymald svartpeppar 4 rejäla skivor mellanlagrad ost, t.ex. grevé 2 skivor kokt skinka 1 msk majonnäs 1 msk ketchupStek bröden gyllene i smör på båda sidor. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta och peppra. Stek i två separata toast-stora »högar« i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.
Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
I söndags kom Håkan hem från veckans matinköpstur med ett stort leende på läpparna, visserligen brukar han ha det efter matshoppingen men denna gången var smajlet extra stort
300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. ) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.