Godis

Godis

Puffade frökakor

Puffade frökakor

Tycker ni om frön kommer ni älska dessa frökakor. Dem är så goda. Mums. Tunna, krispiga och lagom söta. Dem är fria från vanligt socker och mjöl
Kanderade jordnötter

Kanderade jordnötter

Dem här kanderade jordnötterna kan du göra och äta som godis eller använda som dekoration på tårtor och bakverk
Nutella fudge

Nutella fudge

Nutella fudge. Ingredienser. 3 dl vispgrädde. 3 dl socker 1 dl ljus sirap. 50 gram smör. 2 dl nutella. Instruktioner
Fyra sorters Fudge och Kola

Fyra sorters Fudge och Kola

10 skumtomtar. 1150 g vit choklad. 150 g smör. 12 dl strösocker (kan minskas). 11 dl vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar
Mandelnougat och knäck

Mandelnougat och knäck

Men NU står de i kylskåpet och stelnar så det är bäst jag betar av lite gammalt godis först. Det blev aldrig att jag gjorde klart bacin när jag skrev det sist
Mitt nöttiga godis

Mitt nöttiga godis

Som jag skrev häromdagen skulle jag ju svänga ihop ett choklad/nöt ”godis” att ta till vid mina sötsug/hjärnsläpp Idag blev det av
Godis är gott!

Godis är gott!

Livet börjar återvända och det är dags att ta i tu med julgodiset. Idag har viss tillverkning påbörjats, det är ju hur mysigt som helst att fixa gotter, och gör alltid alldeles för mycket
Granola – Fredags godis

Granola – Fredags godis

Bakat, Efterätt, Fredagsgodis, Frukost, Granola-Fredagsgodis, Lönnsirap, Nötter, Stenålderskost Tagged With
Sockerfritt godis

Sockerfritt godis

Önskar du lite god surhet/syra på godisarna strör du nu över lite citronsyra på dem innan ytan torkar
Panforte, godis med nötter och choklad

Panforte, godis med nötter och choklad

PanforteSätt ugnen på 175 grader. Riv det yttersta skalet på citroner och apelsiner. Blanda mandel, nötter, mjöl och kryddnejlika i en skål
Snickersrutor med puffat ris

Snickersrutor med puffat ris

En variant på snickersrutor är att slänga i lite puffat ris i jordnötsmassan - det passar så bra. Det blir liksom lite luftigare och får en annan typ av seghet
Hårda gammaldags karameller - grundsmet

Hårda gammaldags karameller - grundsmet

Häll ingredienserna i en tjockbottnad aluminiumkastrull och sätt spisplattan på ¾ effekt ca. Värm sakta sockermassan till 162° under ständig omrörning
Tjong grädd karameller

Tjong grädd karameller

Tjong gräddkola. Cirka 50 stycken. Ingredienser. 2 dl vispgrädde. 2 dl ljus sirap. 3 dl strösocker. 1/2 dl glykossirap
Citronkola

Citronkola

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov
Mat-Tinas citronkola

Mat-Tinas citronkola

Här kommer receptet på Citronkola som jag lovade häromdagen. Det var Mat-Tina som gjorde den här kolan i ett av sina program för några år sedan och har sedan dess blivit en favorit hemma hos oss
Citronkola deluxe

Citronkola deluxe

Jag har lagat årets första julgodis och eftersom jag hittade ekologiska citroner till bra pris så fick det bli en citronkola deluxe
Polkabräck

Polkabräck

Ingredienser Portioner. 20 st 200 g mörk bakchoklad 1/2 dl polkagrisar (1/2 dl karameller motsvarar ca 50 g) Lägg till i inköpslistan
Halloween

Halloween

Ätbara ögon eller godis till ögon, tex Pingvinstång Hallon-Lakrits. Godis till ögon, tex Pingvinstång Kokos (gul och svart)
Hemlagad chokladkola

Hemlagad chokladkola

100 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl Arla Köket® vispgrädde. 13 dl strösocker. 11 dl ljus sirap. 11 tsk vaniljsocker