Skulle ha soppa till lunch och kände då att det var gott att ha något nybakat bröd till också. 50 g jäst5 dl ljummet vatten2 ägg1 1/2 tsk salt1 dl solrosfrön1 liten hackad rödlök1/2 dl rapsolja/olja1 msk honung15-16 dl vetemjöl1
Nu är det packat och klart och vi är supertaggade för en veckas semester. För att ytterligare öka på semesterfeelingen unnade vi oss något gott, i form av
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen. Vilken receptskatt det gömmer sig, och så många recept det är man lätt glömmer bort
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Tack till Gunnarshögs gård för receptet, det blir väldigt saftigt tack vara morötterna. 25 g jäst5 dl ljummet vatten2 msk rapsolja1 dl brödsirap10 dl mjöl fyra sädesslag (550 g)5 dl vetemjöl (300 g)1 dl linfrö5 dl rivna morötter2 tsk saltLös jästen i lite av vattnet
Häll hett vatten över salt och olja i en bunke. När det har svalnat tillsätter man resten av vattnet, jästen, uppvispade ägg (spara lite till att pensla ytan med), socker, vetemjöl
Idag har jag fyllt på brödförråden med detta enkla, saftiga och alldeles underbara långpannebröd. allt nybakat och hembakat bröd är ju egentligen underbart, i alla fall för en brödoman som mig