julmat 1

julmat 1

  • 4 Recept
Mina favoriter
Världens bästa kalkon

Världens bästa kalkon

Testade att sporra ut bitar av smördeg och toppa med cream cheese, grädda dem i ugnen (200° i ca 15 minuter) och sedan toppa dem med kallrökt lax samt lite citron. 1 kalkon, 4,5-5 kg (rumstempererad). ett par blad färsk salvia (jag fick ta torkad, ca 1 msk). 1 röd lök, hackad. 1 näve torkade aprikoser, hackade. 1 citron, rivet skal och delad i halvor. 1 krm riven muskotnöt. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 l kyckling- eller vegetarisk buljong (kok ihåg att ta tillvara stekskyn). Sätt ugnen på 175°. Milias glasstårta, 10-12 bitar. 1 burk kondenserad mjölk (koka den inte innan). Best roasted turkey (för att citera kocken), 8 pers 1 kalkon, 4,5-5 kg (rumstempererad). ett par blad färsk salvia (jag fick ta torkad, ca 1 msk). 1 röd lök, hackad. 1 näve torkade aprikoser, hackade. 1 citron, rivet skal och delad i halvor. 1 krm riven muskotnöt. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 l kyckling- eller vegetarisk buljong (kok ihåg att ta tillvara stekskyn)
Julens godaste revbensspjäll

Julens godaste revbensspjäll

1 kg tjocka revbensspjäll 2 små morötter1 gul löksalt6 vitpepparkorn    Gör så här. ½ dl ketchup1 msk soya2 msk socker1 msk riven färsk ingefära2 msk flytande honung1 msk sesamoljaRör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den.   1 kg tjocka revbensspjäll. 1 gul löksalt. 1 msk soya. 1 msk riven färsk ingefära. 1 msk sesamolja
Tjocka revbensspjäll

Tjocka revbensspjäll

Men nyfikenheten tar överhand och ganska snart stog jag där med 1. Du behöver1,5 l Coca cola, Cuba cola eller nån annan coladryck. 0,5 dl Ketjap manis1 tsk Liquid smoke6-7 st krossade vitlöksklyftor7-8 st lagerblad2 st oxköttbuljongtärningar1 tsk Tabasco0,5 dl grillkryddaGör så härHäll alla ingredienser i grytan. 5-1 timme, beroende lite på hur stor bit du har. GlazeBlanda 1 dl sirap med 1 msk Ketjap manis och en skvätt citronsaft plus lite valfria BBQ-kryddor. 1,5 l C. 1 tsk L. 1 tsk T. 1 dl sirap. 1 msk
Senapssill

Senapssill

I senapsdressingen valde jag att blanda 4 msk stark grovkornig skånsk senap med 1 msk Slotts originalsenap. Ingredienser1 burk med inläggningssill (420 gr)Lag½ dl ättika1 dl socker10kryddpepparkorn1½ dl vattenSenapsdressing5 msk senap 2 msk vinäger1 msk sockervitpeppar½ tsk salt2 dl rapsolja1. 1 msk S. 1 burk med. 1 dl socker. 10 kryddpepparkorn. dl vatten