Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjocka revben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Efter att snabbt ha övervägt chilikryddade kycklingvingar kommer jag även att tänka på revbensspjäll och att man kanske kan fixa en glasering baserad på julmust
Igår gjorde jag ju som sagt revbensspjäll till middag. Vill ni saftiga smakrika och goda revbensspjäll som gör succé på julbordet kan jag verkligen tipsa om detta recept
Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
1 kg tjocka revbensspjäll. Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter. Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°. Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår
De här kambenen (eller ribsen) lagade jag till julbordet som vi serverade på jobbet så därför kommer receptet i två former, ett anpassat för hemmabruk och ett som är anpassat för storkök
Revbensspjäll kan tillagas på flera sätt beroende på hur du vill ha dem. I Sverige tillagas revbensspjäll traditionellt på hög värme vilket ger köttet en mer sammanhållen konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.