mat

mat

  • 290 Recept
Nyttig pasta med lax och kål

Nyttig pasta med lax och kål

Ingredienser till 2 personer. 2 portioner fettuccine (här använt ekologisk bönfettuccine). 2 portioner laxfilé
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Lax i folie med pestosås

Lax i folie med pestosås

Sätt ugnen på 200 grader eller tänd grillen. Skala morötter, potatis och palsternacka. Skär i skivor och koka mjuka i 15 minuter
Kyckling gryta allt i ett

Kyckling gryta allt i ett

Slå över en burk krossade tomater, blanda runt allt i grytan ringla över olivoljan. 1 burk krossade tomater. 1,5 kilo) 1 grön paprika 1 rödpaprika 1 vitlöksklyfta 3-4 msk olivolja 1 burk krossade tomater Oregano Salt Svartpeppar Piffi allkrydda 6-8 färska svampar ( el en konservburk) 6-10 potatisar (i klyftor)
Mozzarellafyllda kycklingfiléer i ugn

Mozzarellafyllda kycklingfiléer i ugn

6 kycklingfiléer 150 g mozzarellaost 150 g fetaost 0,5 kruka basilika 6 tsk pesto 2-3 kvistar färsk rosmarin (går med torkad också) 0,5 msk torkad timjan 400 g körsbärstomater 2-3 msk olja (att ringla över filéerna) salt peppar 1 msk smör (att steka i) 2 msk olja (att steka i)
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen
Ugnsbakad/rostad spetskål

Ugnsbakad/rostad spetskål

  1 st Huvud spetskål. 1  0,50 dl Olivolja. 1  10 g Vitlök. 1  Örtsalt. 1  Svartpeppar (nymalen). 1  100 g Smör