Häromdagen gjorde jag en enkel Ceasarsallad med det jag hade hemma. Det blev mycket godare än vad jag hade tänkt mig och jag delar därför med mig av receptet
MaträttFisk och Skaldjur, Förrätt, Småplock. Jag fullkomligt älskar snittar, att göra snittar och inte minst att äta lite för många snittar…Dessa goda och fräscha laxsnittar med citronkräm är förövrigt extra svåra att hålla sig ifrån
10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner). 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer). 150 fetaost Ca 5-6 soltorkade tomater (kan uteslutas eller bytas ut mot tex champinjoner)
Det är inte bara folket som är trevliga utan även maten som är otroligt god därför gjorde vi en liten variant av något som vi vanligtvis äter när vi åker på besök
Den tid vi är mitt uppe i just nu är nog den bästa för alla matälskare i Sverige. Ingredienserna gjorde att jag glömde de hemska minnena från skoltidens ängamat
Det blir torsk i en sås med tomat och basilika. Toppa med grovt skuren basilika, tomater och räkor. 1 burk crème fraiche med tomat och basilika. 10 körsbärstomater i halvor. 1 burk crème fraiche med tomat och basilika. 10 körsbärstomater i halvor
Laxspett med mangosallad. Du behöver4 portioner. 1 mango1/2 gurka2 chilifrukter1/2 liten purjolök1 lime4 laxfiléer8 träspettOlivoljaÖrtsaltSvartpeppar1 dl sweet chilisås4 portioner risSalladsbladFärsk timjanCaschewnötterGör såhärSkala och skär mangon i något mindre bitar
Rosta hasselnötterna i en torr het panna. Skär melonen i stora kuber. Skär löken tunt. Skär sockerärtorna i mindre bitar och blanda ihop med melon och lök