Blanda ihop kycklingen, löken, broccolin och persiljan och lägg det i pajskalet. Pajdeg. Pajdeg3 dl vetemjöl125 g smör3 msk kallt vattenFyllning 1 grillad kyckling el. 2-3 kycklingfiléer1 gul lök1 knippa persilja1 broccolihuvud2 ägg2 dl grädde1 tsk currysalt pepparriven ostBlanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin
Passar som förrätt eller som tilltugg till soppa. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min
Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min