Paj

Paj

  • 9 Recept
Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj

Klä pajform med smördeg. Favorit i repris. Har ni inte testat detta, så tycker jag att ni ska göra det. Krämig kycklingpaj
Broccolipaj med fetaost

Broccolipaj med fetaost

Dagens middag blev en broccolipaj med fetaost och sallad till. Lägg i broccoli och fetaost i pajskalet och häll över äggstanningen
Kyckling- & broccolipaj

Kyckling- & broccolipaj

Blanda ihop kycklingen, löken, broccolin och persiljan och lägg det i pajskalet. Pajdeg. Pajdeg3 dl vetemjöl125 g smör3 msk kallt vattenFyllning 1 grillad kyckling el. 2-3 kycklingfiléer1 gul lök1 knippa persilja1 broccolihuvud2 ägg2 dl grädde1 tsk currysalt pepparriven ostBlanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i maskin
Smördeg med tomater och ost.

Smördeg med tomater och ost.

Passar som förrätt eller som tilltugg till soppa. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader
Broccolipaj med purjolök

Broccolipaj med purjolök

Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min
Grönkålspaj med äpple och valnötter

Grönkålspaj med äpple och valnötter

Pajdeg. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med. Strö hälften av osten i pajskalet och lägg på grönkålsblandningen