Det var lite 70-talsfeeling på den här rätten - eller som Jörgen sa. "Inte så lite heller. ". Barnen var måttligt förtjusta, trots att sonen var pannkaksälskare men vi vuxna tyckte det var en lite kul kvällsmat
Ett tips från min kompis storasyster. Den familjen ger mig alltid så annorlunda och konstiga recept, som chipslådan med vanliga chips i, eller varm smörgåstårta
Enkel mat, men ändå väldigt gott. Hos en av familjemedlemmarna är det en stor favorit. Ingredienser700 gr blandfärs2 gula lökar1 burk krossade tomater1 tärning köttbuljong1 dl creme fraiche paprika/chili1 msk pastakrydda2 tsk curry1 krm chilipeppar2 krm spiskumminSaltPepparOstPannkakan6 dl mjölk3 ägg3 dl mjölGör så härSätt ugnen på 225 grader
God fortsättning på er. Hoppas era juldagar har varit bra. Beroende på vilken tomte som besökte oss var det från förtjusning till att bli så rädd att bakom soffan blev ett bra gömställe
Fyllning. Börja med fyllningen och låt den svalna. Fräs skivad purjolök, hackade champinjoner och nötfärs i en stekpanna med smör tills köttfärsen är smulig
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Gör en valfri pajdeg. Lägg degen i en långpanna som är 30x40 cm med bakplåtspapper i botten. Fyllning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör