En tacksam rätt att göra och som barnen uppskattar är färsfylldapaprikor. En annan bra grej är att man kan förbereda ända fram till att man har fyllt paprikornamed färsen
Rätten kan fördel förberedas flera timmar i förväg, täck de fyllda paprikornamed ex plastfolie och ställ dom i kylen, strö över osten innan gratineringen
Servera såsen till paprikorna, tillsammans med grovt rågbröd. Dela och kärna ur paprikorna på längden. Koka linserna i en kastrull med grönsaksbuljong, enligt anvisningen på förpackningen
Förväll paprikorna snabbt under tiden. Till det hade vi rå zucchinipasta – gjord med spirali (tack och lov att jag slipper hyvla mer) olivfyllda champinjoner & en tomatsallad
Hacka locken från paprikorna tillsammans med lök, vitlök och rotselleri. Ta bort kärnor och hinnor från paprikorna och ställ dem i en smord, ugnssäker form
Toppa med färsk basilika. 1Låt såsen svalna, mixa med stavmixer, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer. 1Krydda såsen med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.