Bryter av i julstöket med smaker och minnen från Grekland,. Rhodos senast och dessförinnan Santorini. Tycker mannen lyckades riktigt bra med att få till smaken på sin grekiska moussaka, men utseendet
Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
nötfärs. Fräs nötfärsen med smör/kokosfett och krydda med salt, peppar och kanel. gram nötfärs. När min mamma var på besök i Göteborg så gjorde jag denna rätt för första gången och vi båda tyckte att den blev väldigt god
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Kålpudding med potatis och gräddsås. Så här fram på höstkanten blir i alla fall jag väldigt sugen på riktigt mustig mat sån där hederlig husmanskost liksom