Vad passar då bättre än något klassiskt – kålpudding. Känner du att du vill göra den klassisk kan du blanda ner 1,5 dl kallt, kokt ris i färssmeten innan den läggs i formen
Kålpudding är enkelt och lika klassiskt men också en maträtt som går att variera mycket. Sök på orden “kålpudding recept” och du får fram massor med recept
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset i vattnet i en kastrull med lock på svag värme i 10 minuter. Späd med mjölken och koka i ytterligare 15 minuter, till en lös gröt
Idag är den söndag och vad passar väl bättre en blåsig, kall söndag än en klassisk kålpudding. Klassisk kålpudding ca 300 g kokt grötris ca 900 g skuren vitkål, rensad från stock och stora nerver 3-4 msk sirap 2 msk soja 2 st ägg 2 dl mjölk ca 500g blandfärs salt & peppar smör & olja till stekning Börja med att koka grötriset, det får inte vara för varmt när du blandar det med färsen
En riktig klassiker, och så fantastiskt gott. Det är svensk husmanskost när den är som bäst. Kålpudding är tämligen enkelt att göra, och perfekt som matlåda då man lätt kan göra ganska stora mängder
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten. I alla fall om ni frågar mig. )Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.