Tomtefudge. 10-12 skumtomtar. 2 dl socker. 1 dl grädde. 50g smör. 150g vitchoklad. Klipp sönder skumtomtarna och lägg i en kastrull med de övriga ingredienserna utom chokladen
Frusen Pepparkakscheesecake med vit choklad. 15 december 2014, 08. 15. Hej. Visst är det skönt att ha något på lut i frysen för spontan-fikor i julhelgen
Fram till för ett par år sedan bakade jag alltid lussekatterna med kesella/kvarg, eftersom man då använder mindre smör och bullarna blir litet mindre onyttiga
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervärme (37°). Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig
30 smarriga recept till glöggmys och julfirande. 21 November 2016 /. 21. 24 /. Recept. /. Permalink /. 12. Håll i hatten nu för här kommer en låååång radda smarriga recept till julens alla glöggmys och helger
Innan har jag alltid köpt färdig pepparkakasdeg men har aldrig gillat resultatet vad gäller smak. Så detta året bestämde jag mig för att göra egen pepparkaksdeg
Igår satte vi kristyr på pepparkakorna. Kristyren är enkel att göra och väldigt lättarbetad. Jag kan erkänna att jag är barnsligt förtjust i kristyr, jag äter gärna runt kakan så att delen med kristyren är kvar till sist
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsät detta och övriga ingredienser och rör om till chokladen har smält