Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. 1 msk bakpulver. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. 1 msk bakpulver
Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper. Hemmagjord Daim. Hann göra hemmagjord daim innan Kajsa kom igår & har lovat flera på Insta om receptet så jag ska skriva ner det åt er nu
Bor man i Italien måste man FANSEN baka detta. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, den ska vara ca 1 1/2cm tjock. Låt den jäsa under bakduk i ca 60 min
Allt jag bakade var ur Roy Fares bok United states of cakes, förutom moussetårtan och marängerna. Har du ingen med höga kanter går det att fästa bakplåtspapper eller platsfilm som påbyggnad
Hela familjen älskar verkligen dessa goda wienerbakelser. Steg-för-steg bilder på hur du göra dessa enkla bakelser (ni vet hur jag älskar enkla recept)
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. 2 tsk bakpulver. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper. 2 tsk bakpulver
Täck ev brödet på slutet med ett bakplåtspapper om det blir för mörkt. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter med bakplåtspapper i, grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar (mitt var klart efter 1,5
Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Förvisso kan det ta lite tid med jäsning osv men nybakat bröd är ju så galet gott. Ta upp på mjölat bakbord, dela i ca 16 delar och forma till platta kakor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens