Testade ett recept från Ica idag. Resultatet blev sådär, föll ingen i smaken här hemma. Visst, det var väl gott, men kanske inget jag väljer att laga igen
Lamm. Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare. -) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet
Sätt ugnen på 120°C. om du har en mindre gryta som inte rymmer hela steken, dela den då i två delar. Skär genom leden så får du en mindre och en större stekbit
Vi har den stora förmånen att få låna min svägerskas hus mitt i den lilla byn Löderup på Österlen. När vi var där senast fullkomligt dignade buskarna av mogna krusbär
Igår vankades det indisk lammgryta till middag hos oss och till grytan åt vi naan, ni vet det indiska platta brödet som man kan få i lite olika varianter på de indiska restaurangerna
Gott och kryddigt, om du inte gillar lamm så ta nötkött. 4 personer500 gr lammgrytbitar3 morötter skurna i tärningar2 lökar i tärningar2 vitlöksklyftor i bitar (ta bort grodden i klyftan så får du en godare smak)1 burk cocosmjölk vi kör kung markatta1 dl vatten+ mer att späda med2 dl röda linser1/2 påse frysta rotsaker, jag använde ICAs I love ecoGaram masalasalt och pepparolja att steka iBryn grytbitarna i olja när de fått färg stek med grönsakerna, när dom börjar bli mjuka så krydda med garam masala, salt och peppar