Det här brödet är inget nytt alls, eller det var första gången jag gjorde det men Stina Patetsos har gjort det massvis med gånger och jag har länge tänkt testa det
Forma om bullarna till lätt avlånga små bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bröden och stänk på lite kallt vatten och låt svalna på bakgaller
Bröd,. matbröd. matbröd. 1 Juli 2015. Allmänt,. Recept. baguetter,. Franska baguetter. Här kommer ett recept på klassiska franska baguetter som är lika gott till maten eller buffén som till picnicen
Får gäster imorgon kväll och tänkte bjuda dem på hembakt bröd. Baka ut degen till 2 st limpor och lägg i mjölade brödkorjar alt, på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter
Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
ca 12 bullar1,5 msk olivolja 5 dl ljummet vatten1 dl sirap (mörk/ ljus eller bröd)1 tsk salt1 dl vetegroddar1 dl havregryn50g jäst4 dl rågmjöl8 dl vetemjöl1 ägglite flingsaltlite solroskärnorHäll jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten