Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 400 g halloumiost 2 msk rapsolja 1 msk tomatpuré 2 tsk tokad oregano 1 tsk paprikapulver 1 förp passerade tomater (à 500 g) 1 dl vispgrädde 1/2 dl vatten salt svartpeppar Till servering ris, gryn eller pasta citronmarinerade svarta bönor (se länk under steg 7) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Det känns som det var ett tag sedan vi bjöd på fläskkött här i köket, den största anledningen till det är väl att det lagas till mest vilt i Mårtenssons kök just nu
Börje med att skära köttet i små bitar. Bryn det i en gryta. Ansa och skär grönsakerna i bitar och lägg över i grytan samt den spanska pepparn, låt bryna med ett tag
Veckans matlåda. blev en allt i en limpa med allt i ett. Se till att ha en väldigt stor skål när ni. blandar detta för den innehåller ca 3kg sammanlagt
Krämig och urgod köttfärs lasagne med bacon. Jag älskar att ha bacon i maten. Ger mera smak. Denna rätt är perfekt som lunch/middag och till lunch lådan
Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. Det är en rätt som går hem hos dem flesta. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Inte mycket action i bloggen den här veckan. Har varit sänkt av förkylning och har satsat de krafter jag haft på vår kombinerade inflyttnings- och födelsedagsmiddag igår
Hejsan på dejsan denna söndag. Och säkert inte vilken söndag som helst för flera av er, vad vi har förstått så är det en hel del som börjar jobba i morgon efter en skön semester
En annan Halv åtta hos mig-favorit är denna. Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost som den öländska bloggaren Marika Kopp Axén aka Inredningsfrun stod för
Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren