Det blev soppa efter barnens önskemål. Denna soppan är vanlig på Balkan och av samma bas gjorde jag denna soppan och en klar knödelsoppa - supa s knedlama
Idag blir det ramslökssoppa - både enkelt, billigt och viktigast av allt väldigt gott. Efter att ramslöken är i ska soppan inte koka någon längre stund eftersom den då tappar både sin gröna färg och goda smak
Denna soppa får avrunda mitt fisk- och skaldjurstema, som inleddes förra torsdagen. Soppan kom till en fredag då jag tidigt på morgonen upptäckte att vi inte hade så mycket som den minsta lilla gnutta jäst i huset
500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat