En klassisk kaka som nog de flesta har bakat någon gång. När jag frågade Olivia vad hon ville ha för tårta/efterrätt på sitt kalas så svarade hon Mockarutor/Kärleksmums
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ned ägg, parmesanost och grädde. 2. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten
I morse var jag uppe vid halv sex för att sjunga för min käre mor – hennes födelsedag var egentligen igår, men det är lättare att sammanstråla och fira på helgerna – och lite skandalöst sådär hade vi en KÖPT tårta att fira med
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Churros är ett så himla gott bakverk med sin krispiga utsida och fluffiga insida. Dock så är det sällan som jag orkar ställa mig och fritera och greja i köket så jag äter inte churros så ofta
Hejsan vänner. Som ni kanske märkt så har jag haft ett längre uppehåll här på bloggen. Jag har genomgått en stor förändring i mitt liv och kände att bloggen fick ligga på is under tiden
För alla er som undrar så är vårt kök fortfarande kaos men det går att baka lite ändå även om det är lite bökigare när alla grejorna är utspridda i hela huset
Jag gillar verkligen att ta något väldigt enkelt och göra det väldigt vackert. En kladdkaka med grädde är ju gott hur det än ser ut, men så mycket roligare att bjuda på när det är mer än en platt kaka med en skål grädde vid sidan om
Jag älskar att baka småkakor. Dem är enkla att göra och färdiga i ett nafs. Sen tycker jag att det blir extra gott och trevligt att ta fram småkakor till kaffet just för att dem är hembakade
I fredags bjöd jag mina kollegor på lite hembakt fika, en citronkaka med lemoncurd & marängtäcke. Till min besvikelse var kakan inne i ugnen lite för länge och blev då lite torr och det var även lite för lite citronsaft, knappt 3/4 dl hade nog varit perfekt
Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak