Husmanskost

Husmanskost

  • 3 Recept
Tommys traditionella dillkött

Tommys traditionella dillkött

800 g kalvhögrev. 13 morötter. 10,5 purjolök. 150 g dill. 12 lagerblad. 13 dl grädde. 10,5 dl ättika (12 %)
Svenskt Smör, valfri

Svenskt Smör, valfri

Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kroppkakor med lingon och brynt smör

Kroppkakor med lingon och brynt smör

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tärna fläsket och finhacka löken. Stek snabbt i smöret. Blanda med kryddpeppar och låt svalna