bröd

bröd

  • 11 Recept
Glutenfria Fiberbullar

Glutenfria Fiberbullar

e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Grundreceptet är från en gammal ICA Buffé tidning (men jag har ändrat lite, lite från original receptet)Du behöver till ca 25 bröd. 50 gram Jäst4 dl ljummet Vatten4 dl laktosfri Mellanmjölk (eller vanlig mjölk)1 dl Fibrex2 msk Fiberhusk4 msk Rapsolja eller vanlig matolja3 msk Bröd Sirap (för kryddornas skull. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper. Mina bröd räckte precis till 2 fulla plåtarLåt bröden jäsa under en handduk i 30-45 minuterVill man (och ingen är allergisk) kan man pensla bullarna med uppvispat ägg innan gräddning. Jag använde varmluftenBröden skall gräddas mitt i ugnen i ca 12-14 minuter eller tills de fått fin färgLåt svalna på galler och packa sedan i påsar och frys in det mesta så du alltid har färskt bröd att plocka fram ur frysen 50 gram Jäst. 3 msk Bröd
Naturligt glutenfri scones

Naturligt glutenfri scones

Skär ett kors i mitten halvvägs ner i brödet. Brödet är klart när de låter "håligt" när man knackar på de underifrån och när de fått en fin yta
Glutenfria scones med ägg

Glutenfria scones med ägg

Scones är räddningen när du vill ha nybakat bröd snabbt. Dessutom är det så vansinnigt gott att äta scones nygräddade och varma med ost och marmelad
Saftigt glutenfritt tomatbröd

Saftigt glutenfritt tomatbröd

Nu när vi har blivit glutenfria på prov här hemma har jag lånat en kokbok av en kollega, med recept på bland annat bröd
Gott glutenfritt frukostbröd

Gott glutenfritt frukostbröd

Om du gör glutenfritt bröd rekommenderar jag pofiber för en saftigare bulle. Börja med att smula jästen i en bunke och blanda sedan i vattnet
Glutenfritt frukostbröd gjort på nolltid!

Glutenfritt frukostbröd gjort på nolltid!

När jag ska till jobbet cyklar jag förbi en Kiwibutik, dom har en sorts fryst glutenfritt bröd och det är alltid slut eller kanske aldrig påfyllt
Glutenfritt frukostbröd

Glutenfritt frukostbröd

När första plåten är i ugn så gör nästa plåt annars så jäser brödet och flyter ut om man gör alla plåtar på en gång