Fisk

Fisk

  • 80 Recept
Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Tillsätt grädde, crème fraîche, vin, läsk, dill, fiskkrydda, salt & peppar och koka upp. 1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning 1/2 dl vitt vin
Tonfiskgratäng

Tonfiskgratäng

En enkel fiskgratäng med mycket smak. Låt tonfisken rinna av och fördela fisken över riset. 2 fiskbuljongtärningar. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g. 2 fiskbuljongtärningar 3 dl långkornigt ris. 2 burkar tonfisk i vatten 185/140 g 1 knippe dill
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. Skala och hacka löken
Lax pasta.

Lax pasta.

Börja med att steka fisken i salt och peppar. Lägg sedan i purjolöken, en fiskbuljongtärning och pressa i citronen
Västkustpaté

Västkustpaté

Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Skala räkorna och lägg cirka hälften i matberedaren
Lax- och kräftfylld rödspättafilé

Lax- och kräftfylld rödspättafilé

6 1 kg potatis 400 g laxfilè (utan skinn och ben) 1 tsk salt 1 ägg 2 dl vispgrädde 1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g) 1 1/2 krm kajennpeppar 16 rödspättafiléer 2 dl vitt vin eller vatten 1 purjolök 200 g färska sockerärtor 1 msk olivolja peppar Sås 2 dl vatten 2 msk konc fiskfond 2 dl lätt crème fraiche 1 dl hackad dill salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Louise Johanssons Sandefjordsgryta

Skär fisken (använd gärna en blandning av både lax och kolja) i grytbitar om 2 centimeter. Koka upp och sjud vitt vin, grädde, crème fraiche, vatten och fiskfond i cirka 5 min. Sänk värmen och lägg i fisken, sjud på låg värme cirka 3-5 min. Tillsätt sockerärtor och purjolök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 500 g Fiskgrytbitar. 2 msk Fiskfond Buljong
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Lägg fisken ovanpå. Tillsätt matfett och fiskbuljong. Häll stuvningen över fisken och strö över riven ost och ströbröd
Panerad torsk stekt i ugnen

Panerad torsk stekt i ugnen

Något som det går mycket smör eller olja till, är att steka panerad fisk och fiskpinnar. Vi åt fisken med kokt potatis, gröna ärter och kall vit sås, sån man fick i skolan du vet… Jag tycker den är så god
Tips på huvudrätter till nyårs

Tips på huvudrätter till nyårs

Halstrad tonfisksashimi med avokadosallad. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen
Lax med lingon.

Lax med lingon.

Blanda grädde med fond och häll över såsen på fisken. Hej hej. Igår testade vi ett nytt recept med lax och lingon