Mjölet i kakan är vete och havremjöl, som är fullkorn (använder risentas). Maken provsmakade och kunde inte ens märka att jag det inte fanns socker i, så det ser jag som ett väldigt gott omdöme
När de svalnat var de sega och knapriga och fortfarande så goda, de är ju dessutom omöjliga att misslyckas med så baka dem om ni vill njuta av en god kaka
Skär sedan i skivor och grädda. Lite pilligt att göra men väl värt tiden och arbetet. Börja med mördegen genom att röra smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet
Mal under tiden mandel och bittermandel till fyllningen. Dela degen i två delar, kavla ut och bred på smör, socker och de malda sötmandlarna och bittemandlarna
Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Dela smöret i bitar och lägg det i en bunke tillsammans med peppar-kakskryddor och citronskal
Rör smör, socker och sirap poröst. Tillsätt crème fraiche, kryddor och mjöl blandat med bikarbonat. Arbeta ihop allt till en deg och rulla bitar av den till kulor
Rör ihop smör, sirap, kryddor och socker. Vispa grädden lätt och rör i lite i taget. Blanda lite av mjölet med bikarbonat och tillsätt tillsammans med det mesta av mjölet