Grönsaker

Grönsaker

  • 6 Recept
Ugnsrostad brysselkål

Ugnsrostad brysselkål

Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan
Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad

Ingredienser Portioner. 6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Krämig Blomkålsgratäng med sting

Krämig Blomkålsgratäng med sting

Till middagen idag blev det en smarrig blomkålsgratäng. Det serveras ofta blomkål här eftersom hela familjen gillar den 
Vinägerpicklade grönsaker

Vinägerpicklade grönsaker

Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen. 3 morötter, tunt skivade. 1250 g pumpa, tunt skivad
Syrade grönsaker med smak av timjan och vitlök

Syrade grönsaker med smak av timjan och vitlök

Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Grönsaker i sötsur sås

Grönsaker i sötsur sås

De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår