Vinägerpicklade grönsaker
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 morötter, tunt skivade
  • 1250 g pumpa, tunt skivad
  • 15 silverlökar, i klyftor
  • 150 g grönkål, endast bladen
  • 17 dl Zeta Vitvinsvinäger alt. Zeta Rödvinsvinäger
  • 114 dl socker
  • 12,1 l vatten
  • 13 morötter, tunt skivade 250 g pumpa, tunt skivad 5 silverlökar, i klyftor 50 g grönkål, endast bladen 7 dl Zeta Vitvinsvinäger alt. Zeta Rödvinsvinäger 14 dl socker 2,1 l vattenBlanda vinäger, socker och vatten i en stor kastrull och låt koka upp, kyl därefter ner lagen. Lägg grönsakerna i varsin glasburk med lock och slå på den avkylda lagen. Låt stå i kylen i minst två dagar före servering. Vill du endast göra en burk, dela mängden lag med fyra.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.