600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar. Rimmad lax500 g laxfilé, färsk 1 citron, finrivet skal 0,5 knippe dill, grovhackad salt peppar
2 dl vatten 4 dl risvinäger 6 dl strösocker 2 tsk grovt salt 500 g laxfilé ca 1 dl majsstärkelse ca 6 dl neutral matolja, tex solrosolja eller rapsolja (inte kallpressad) 1 silverlök, stor
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. 4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
Denna gång använde jag mig av lax men det är även gott med ex torsk. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Vi börjar med några förslag på varmrätter och vi har valt att lyfta fram lamm, kyckling och lax lite extra, eftersom det enligt Håkan är det just dessa tre som är mest poppis som påskmat