Min Bästa Recept

Min Bästa Recept

  • 2 Recept
Skånsk kavring

Skånsk kavring

Tillsätt salt och stött kummin. DAG 17 dl vatten7 dl grovt rågmjöl1 msk salt1 msk hel kumminDAG 250 g jäst3,5 dl vatten7 dl fint rågmjöl2 dl mörk sirap2 msk kulörsoja1 l rågsikt3 dl vetemjöl1. Låt jäsa under bakduk 30 min. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minOm du vill bröden ska få en tät struktur och kantig form som är typisk för kavring. "Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 60-75 min. Sista 15 min tas bröden ur formarna och gräddas direkt på gallret. Jag brukar sticka in en digital termometer efter 45 min och grädda till 92 grader. 1 msk hel kummin. 60-75 min. 45 min och
Henriks grova danska rågbröd

Henriks grova danska rågbröd

Dag 1. Blanda surdeg, vatten, rågkärnor, rågmjöl, vetemjöl och salt i degbunken till köksmaskinen. Arbeta samman ordentligt