Mina favoriter

Mina favoriter

  • 22 Recept
Mina favoriter
Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney är en härligt god, söt, smakrik och givet tillbehör till de flesta Indiska maträtter. Med sin fruktiga smak av mango och lite hetta av chilin är den en riktig smakförhöjare till de flesta rätter
Mango chutney!

Mango chutney!

Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha
Blåbärssylt med basilika och lime

Blåbärssylt med basilika och lime

Koka bär och limesaft i en gryta ca 10 min. Ta grytan från värmen och tillsätt limeskal och basilika. Rör ner sockret lite i taget
Blåbärssylt med lime och vanilj

Blåbärssylt med lime och vanilj

Jo, men det blev ett par turer i blåbärsskogen ändå. När det går att cykla fem minuter, gå tio meter in i skogen, parkera sig där och plocka ett par liter på en dryg halvtimme är det liksom svårt att låta bli

Äpple och plommonmarmelad med smak av timjan

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i bitar. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg plommon, äpplen, vatten, kanelstänger och timjan i en gryta och sjud under lock i 5-10 minuter

Fikon- och plommonmarmelad

FIKON- OCH PLOMMONMARMELADMED OSTSTAVAR3 burkar marmelad400 g fikon3 mellanstora plommon1 tsk citronskal + citronjuice½ tsk finriven ingefära 200 g socker½ dl vattennågon god ost skuren i stavarKlyfta fikonen och dela klyftorna på mitten för lagom stora bitar
Äppelmarmelad från Provence

Äppelmarmelad från Provence

Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

På hösten får jag ett oemotståndligt begär att konservera saker. Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Plommonmarmelad med vanilj och mörk rom

Plommonmarmelad med vanilj och mörk rom

Nu har mina plommon börjat mogna och eftersom jag är en riktig marmeladmänniska, så ville jag naturligtvis koka marmelad av plommonen
Plommonmarmelad med vanilj och mörkt muscovadosocker

Plommonmarmelad med vanilj och mörkt muscovadosocker

Vi nästan vadar i plommon här hemma. En hel del har jag fryst in, men det har också blivit en del sylt, den här t ex med extra smaksättning av mörkt muscovadosocker, som gav fyllig smak
Hallonsylt med sommarsmak

Hallonsylt med sommarsmak

Jag drabbades av akut sommarlängtan häromsistens. Tänk dig sol, värme, doftande pioner, bara fötter med röda sommarnaglar, och hemgjord vaniljglass med alldeles nykokt hallonsylt, fortfarande lite ljummen
Björnbärssylt med mynta och lime

Björnbärssylt med mynta och lime

Hacka bladen från kvistarna med mynta. Pressa saften ur limen. Lägg björnbär och vatten i en gryta och sjud under lock i 10 minuter