Deg25 g jäst [0,5 paket] 350 g mjölk, kall [3,5 dl] 55 g ägg [1] 700 g vetemjöl [11,5 dl] 5-15 g kardemummakärnor, stött [0,5-1 msk] 120 g strösocker [1,3 dl] 110 g smör, rumsvarmt 5 g salt [1 tsk]
Tänk att det redan är luciadagen. Det känns som om tiden springer iväg. Vi ska inte titta på något luciatåg idag, eftersom vi var på en fantastisk luciakonsert, framförd av sång och pianoakademin, i klosterkyrkan igår kväll
Idag har jag varit ledig och jag har pyntat en del inför advent. Det är även min sambos son Melvins födelsedag och han har beställt köttfärslimpa, sås, potatis och gelé till middag ikväll
Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Saftiga och goda rabarberbullar. När vi kom hem från kryssningen märkte vi att vår rabarberplanta Barbro hade växt ordentligt och behövde skördas så jag tog 3 stjälkar från henne och bakade rabarberbullar