gott

gott

  • 16 Recept
Små köttfärspajer

Små köttfärspajer

Rulla ut smördegen och skär den i 12 fyrkanter. Lägg smördegen i mazarinformarna. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör
Rödvinssås

Rödvinssås

Smält sockret i en kastrull, på medelvärme. Rör inte om i sockret. Tillsätt vin och fond när sockret smält och koka ihop såsen till ca 3 dl
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis. Tillsätt margarin, sirap och filmjölk
Spröda brysselkex

Spröda brysselkex

Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg
Örtsås med fetaost

Örtsås med fetaost

Mosa fetaosten och rör den krämig tillsammans med crème fraiche. Blanda med yoghurt, persilja, gräslök och honung
Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Varva bär, socker och vaniljpulver i en gryta. Koka upp under varsam omrörning och låt koka i cirka 15 minuter
Citronbakad lax

Citronbakad lax

Krydda laxen med salt och peppar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda citronskal och dill och klappa in i laxen
Piroger med olika fyllning

Piroger med olika fyllning

Deg. Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Hemgjord ketchup

Hemgjord ketchup

Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär sellerin i små bitar. Kärna ur chilin och hacka den fint. Fräs lök, vitlök, ingefära, selleri, chili och hackade basilikastjälkar i olja
Hallonkaka

Hallonkaka

Rör smör och socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör i mjöl och vaniljsocker, och blanda till en smet
Klassisk flädersaft

Klassisk flädersaft

Skölj blommorna väl och lägg i en hink. Skrubba och skiva citronerna och lägg i hinken. Strö i citronsyra och socker
Vitlöksrostad potatis

Vitlöksrostad potatis

4 portioner. 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis. 3-4 vitlöksklyftor. olivolja. flingsalt. 1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skala gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg gurkan i en skål och häll på salt, socker och ättiksprit, och blanda väl
Fylld fläskytterfilé

Fylld fläskytterfilé

Bara att ta något gott som ändå ligger i kylen eller ett lass med kärlek. De är ingen vetenskap att fylla ett kött, så det är väl värt det