Thaimat

Thaimat

  • 6 Recept
Kycklinggryta med kokosmjölk och Sweet-Chilisås

Kycklinggryta med kokosmjölk och Sweet-Chilisås

Ingredienser2st kycklingfiléer1 msk olivolja1 tsk paprikakrydda400ml kokosmjölk3 msk sweet-chilisås1 tsk röd curry paste½ röd paprika5st färska champinjoner½ liten burk vattenkastanjer½ liten burk bambuskott1 liten gul morot1 liten orange morot1/3 bukett färsk broccolica 100g färska haricot verts½ rödlök½ limesalt och svartpeppar
Pad Thai

Pad Thai

Ingredienser Portioner. 4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
ENKEL thaigryta med kokosmjölk

ENKEL thaigryta med kokosmjölk

Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan och löken i bitar. Bryn kycklingen i olja i en wok- eller teflonpanna, kycklingen ska inte bli brun, bara vit hela vägen igenom
Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Kyckling i grön curry

Kyckling i grön curry

Strimla kycklingen grovt. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor