Förvara rutorna i kylskåp, men kom ihåg att ta fram dem i rumstemperatur en stund före servering för att de ska bli mjukareoch smaken bättre ska komma fram
När man bakar de godaste chokladmuffinsoch har mjöl i datorn. Ett enkelt recept nerplitat i min röda receptbok med sönderfallande blad, något nedtummad av kladdiga fingrar och med handskrivna rader och snirkliga bokstäver
Mjukakakor den. Tror dock jag sparar kladdkakan till helgen eller något annat lämpligt tillfälle, men om ni vill baka finns här mitt bästa recept på kladdkaka - denna variant med en riktigt god lakritskolafudge på och passar utmärkt att servera med grädde och färska bär
Jo - det blir så hemskt fina kakor varje, varje gång. Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Odense har kommit med chokladknappar i både mörk, ljus och vit choklad. På ett enkelt sätt kan du piffa upp dina vanliga chokladmuffins, lägg till lite vita chokladknappar
På tidigare matbloggsträffar har jag alltid nitiskt dokumenterat allt gott det bjöds på men den här gången satt jag mest och njöt och det lilla fotande som blev fick mobilkameran stå för
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Receptet på den här urgoda och saftiga kakan är från En smak av Karin. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och vispa ner det tillsammans med saffran i äggsmeten
Detta är en mjuk och saftig kanelkaka med en härlig frosting av cream cheese. Påminner kanske lite om en morotskaka, och är ett bra substitut om man inte har morötter hemma eller glömt att köpa
Saftiga och enkla att göra. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa nu ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål