bröd

bröd

  • 10 Recept
Brytbröd

Brytbröd

Ett smidigt bröd som bara ska jäsa en gång, toppen. Bullarna kommer sedan att jäsa ihop, så det bildas ett fint brytbröd
Irakisk biryani med kyckling

Irakisk biryani med kyckling

Den irakiska biryanin är känd världen över. Det är en rätt baserad på ris som kan varieras genom att man antingen använder kött, kyckling, fisk, räkor och ägg – eller att man gör den helt vegetarisk

Surdegsbröd med Dinkel

Låt brödet svalna och servera. 2 bröd. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen i 220 graders ca 40 minuter
Arabiskt bröd

Arabiskt bröd

Grädda bröden strax över mitten i ugnen i 8-10 minuter tills de jäst upp och fått fin färg. Smula ned jästen i en bunke
Arabiskt tunnbröd

Arabiskt tunnbröd

Flera har frågat efter recept på tunnbröd så här kommer ett. Det här brödet är enkelt att baka och gott
Piadina - italienska tunnbröd

Piadina - italienska tunnbröd

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas
Surdegsbröd med dinkel

Surdegsbröd med dinkel

Välsmakande bröd med surdeg och dinkel. 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. Lägg det jästa brödet med skarven uppåt på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min, vädra var 5. Skriv endast ut texten 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min

Surdegsbröd

Så igår bakade jag några surdegsbröd och receptet hittade jag på baksidan av surdegspaketet. Hela familjen gav bröden tummen upp och brödet passade bra ihop med dagens sparrissoppa
Medelhavsbröd med ost och tomat

Medelhavsbröd med ost och tomat

Placera brödet på en mjölad plåt under duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla brödet med vatten och grädda brödet i 20–25 minuter lite beroende på hur tjockt brödet är
Medelhavsbröd

Medelhavsbröd

Brödet är precis så som det utlovas. ett vitt, luftigt och lite segt bröd med goda hål och fin skorpa. Brödet passar bra till små och stora bufféer då det är en stor sats, men även till plockmat (servera då gärna med lite olivolja att doppa i) eller till en god frukostmacka