Den irakiska biryanin är känd världen över. Det är en rätt baserad på ris som kan varieras genom att man antingen använder kött, kyckling, fisk, räkor och ägg – eller att man gör den helt vegetarisk
Välsmakande bröd med surdeg och dinkel. 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min. Lägg det jästa brödet med skarven uppåt på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min, vädra var 5. Skriv endast ut texten 1 bröd, stå över natten, jäsning 40 min x 3 + 1 tim + 1 tim, ugn 250 grader ca 30 min
Så igår bakade jag några surdegsbröd och receptet hittade jag på baksidan av surdegspaketet. Hela familjen gav bröden tummen upp och brödet passade bra ihop med dagens sparrissoppa
Placera brödet på en mjölad plåt under duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla brödet med vatten och grädda brödet i 2025 minuter lite beroende på hur tjockt brödet är
Brödet är precis så som det utlovas. ett vitt, luftigt och lite segt bröd med goda hål och fin skorpa. Brödet passar bra till små och stora bufféer då det är en stor sats, men även till plockmat (servera då gärna med lite olivolja att doppa i) eller till en god frukostmacka