En enkel och snabb laxrätt som serveras med pressad potatis. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Häll såsen över laxen och baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Lägg laxen ovanpå. Slå såsen runt och över laxen. För 4 personer behöver du4 st portionsbitar av lax1 purjolök3 dl grädde2 dl creme fraiche2 dl riven parmesanCitronpepparSaltPinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader. 4 st portionsbitar av lax
Strimla laxen. Lägg lax och ägg i en smord ugnssäker form. kallrökt lax, i tunna skivor. Tillaga laxlådan mitt i ugnen ca 20 min, tills äggstanningen är fast och gyllene i färgen. 6-8 personer Ingredienser 200 g kallrökt lax, i tunna skivor 4 ägg hårdkokta 3 schalottenlökar 1 msk smör Äggstanning