Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
Idag är det fisktisdag här hemma så det fick bli en snabb och enkel middag, perfekt en vardagskväll. Jag bjöd sambon på panerad fisk, torskfilé i vårt fall men det passar med vilken vit fisk som helst
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En riktig klassiker, så himla gott. Ca 4 port. 600 g skivat rimmat fläskHackad persilja till garneringLöksås
Postat av Helena tisdag 27/01 2015 kl. 10. 26 Kommentera. Smörstekt rödspätta med rödlök och kapris. Vi gillar verkligen fisk här hemma, men är dåliga på att laga annat än lax, torsk och röding
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning