Mina favoriter

Mina favoriter

  • 36 Recept
Mina favoriter
Lättlagad rödvinssås

Lättlagad rödvinssås

Ingredienser Portioner. ca 3 dl sås 1 grovhackad schalottenlök 1 skivad morot 2 msk smör 1 msk tomatpuré 3 msk rårörsocker 3/4 dl balsamvinäger 4 1/2 dl rött vin 3 msk konc
Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad kyckling

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 4 dl crème fraiche 150 gram parmesanost 2 klyfta(or) vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar Tillbehör 2 dl ris 0 sallad Köp receptet
Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Så här gör du. Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Banana split

Banana split

Börja med chokladsåsen. Smält smöret i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna och vispa så att det inte blir några klumpar
Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Pannbiffar i ugn.

Pannbiffar i ugn.

Jag gillar att göra det lätt för mej när det gäller matlagning. Så i princip allt kött jag tillagar steker jag klart i ugnen
Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar

Finstrimla löken, skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint. Rör ihop färskost, senap och riven ost till en slät massa
Vilda burgare med goda röror.

Vilda burgare med goda röror.

Om vi säger att vi just har mumsat i oss markmarodörshamburgare, är det någon som kan lista ut råvaran till burgarna då
Ugnsgratinerad Bruschetta

Ugnsgratinerad Bruschetta

Foto. Theres Lundén. När vi får lite Levain eller Ciabatta kvar som börjar bli lite torra brukar vi göra ugnsgratinerad Bruschetta
Tagliata

Tagliata

Postat av Elin fredag 19/10 2018 kl. 10. 58 Kommentera. Tagliata. Hemligheten med den här rätten, som är så god i sin enkelhet, är som vanligt att välja det bästa av det finaste